Ősi, Titkos Családi Receptúra Alapján,
Természetes Összetevőkből Készülő Varázsital Cseppek

Ahol az ősi hagyományokban találkoznak a gyógynövények az aszús szőlővel és a Tokaj-Hegyaljai nemes-penészes pince áldásával...

"Bárhol voltam, otthon, idegenben, ebédkor mindig ugyanaz történt. Megettem a levest és aztán az ősök törvénye szerint megittam a 40 cseppet. Leves után negyven cseppet, olyan bölcsességű szabály, amelyet sohasem fognak tudni megdönteni." /Hamvas Béla/

Hogy mi a titok?
Az, hogy családunk a középkor óta őrzi ennek a gyógyitalnak a receptjét, amelyet minden féle "nyavallyára és kórságra no meg erősítő italként" alkalmaztak.
Az aszús szőlő, a csipkebogyó és a kökény gigantikus antioxidáns kapacitással rendelkezik, amelyet alkoholos kioldással őrzünk meg. A flavonoidok és polifenolok. a vitaminok és ásványi anyagok csodálatos forrása ez. Az Aszút is gyógyszerként alkalmazták a régi bölcsek . A fahordós érlelés a Tokaj-Hegyaljai nemes-penészes pince hordóiban teljesen egyedivé teszi a hatékonyságát. A nemes-penész további értékes összetevőkkel gazdagítja a csodát.
A Napfény-Áldos él! Aurája elismerést váltott ki eleink és utódaik ősi tudással rendelkező, értő lelkeiben.
Büszkék vagyunk, hogy megoszthatjuk ezt a titkot! Váljék az Ön egészségére is!

       
 

Aszús szőlő
(Vinum Tokajense passum)

A Tokaji aszút egykoron patikákban árulták. A magyar borok közül kiemelkedő a Tokaji aszú gyógyereje. Az 1934-től 1954-ig hatályban lévő IV. Magyar gyógyszerkönyv a gyógyszerek között említi a tokaji bort, gyógyszertárakban is kapható volt "vinum tokajense passum" néven. A benne található antioxidáns hatású flavonoidoknak köszönhetően csökken a koszorúér-elmeszesedés kialakulásának esélye, mert ezek az anyagok pozitív élettani hatást fejtenek ki az érfalakra. De emellett jótékonyan befolyásolják a védőhatású HDL koleszterinszintet, csökkentik a káros LDL-koleszterint. Ez által az érelmeszesedés kialakulásának esélye csökken, vagy ha már fennáll a betegség, lassul annak progressziója. 

 

Csipkebogyó
(Rosa canina)

A csipkebogyónak magas a C-, A-vitamin, kalcium és vastartalma. Továbbá a bogyók gazdagok bioflavonoidokban, likopinban, pektinben, E-vitaminban, szelénben, mangánban és complex B-vitaminokban. Antioxidáns hatása kimagasló!Ezenkívül a csipkebogyó mérsékelten tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot és szilíciumot. Az ókorban sorvadásos betegségekre, a középkorban tüdőbetegségekre használták roboráló, erősítő, immunerősítő hatása miatt. Szabályozza az erek áteresztő képességét, erősíti az érfalakat, ezáltal gyorsítja a véráramot. Ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére, kezelésére is használható. B, C és K vitamin található benne.

 

Kökény
(Prunus spinosa)

Betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő. Zsírcsökkentő hatású, fogyókúra esetén nélkülözhetetlen. Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk. A kökény fogyasztható továbbá bélhurut ellen, anyagcsere-szabályozó hatása érvényesül reumánál, általános immunerősítő. A népgyógyászat kúraszerűen sárgaság és aranyér kezelésére is javasolja. A kökény fontos forrása az ELLAGSAV-nak (EA), egy daganat preventív  fenolos  dilakton, anticarcinogen /magyarul daganatmegelőző, rákellenes/ hatású. Kísérletileg igazolt, hogy az EA étrendi adagolása 55%-al csökkenti a tumor fejlődését.

 

Nemes-penész
Tokaj-Hegyaljai Pince
(Zasmidium cellare)

A nemespenész egyedülállóan a Tokaj-Hegyaljai borvidék borospincéiben fordul elő, amely a Hegyaljai borok, az aszú jellegzetes aromáját is adja. A nemespenész aktív anyagcserét folytat a hordókban lévő nedűvel legyen az bor vagy gyümölcslé és értékes anyagokkal gazdagítja azt. Ma sem ismert teljesen az összetett gomba flóra titokzatos hatása. A Tokaj-Hegyaljai borvidék a Világörökség része, Magyarország történelmileg is leghíresebb, világszerte ismert és elismert borvidéke.

 

Az Áldos. Az ősi társadalmakban az ember az élelmet az Isten, a Szellemek és az eltávozott ősök szellemeinek az ajándékának tekintette, és ezért minden családi étkezés egyúttal családi ételáldozat is volt. Az étkezés előtt az elkészült ételből áldozatot mutattak be az Istennek, az ősök szellemeinek, kérve az áldásukat a családra és kérve segítségüket, hogy a családnak a jövőben is meglegyen az elegendő élelme. Az étkezések, imák és kommunikációs kapcsolatteremtések is voltak az ember, az Isten, az ősök szellemei és földöntúli erők között.
A sámángyakorlatú ősi magyar vallásrendszer áldozati ételét áldosnak hívták. Az áldos készítésének a szabályait az ősi sámángyakorlatú hitvilág értékei határozták meg. Ezeknek az értékeknek a legfontosabb alapelve az összhang, a harmónia létrehozása volt: összeköttetés meghatározó elemei (víz, tűz, föld, levegő, fém, fa) az égi, a földi és földalatti világ termékei és az állat és növényvilág között.
Ezért az áldos alapanyagait mindig szabadtűzön, vízzel telt bográcsban főzték össze (víz, tűz, föld, fém, levegő, fa), olyan módon, hogy harmóniát hozzanak létre az állat- és növényvilág között (... az összevágott növények) és az égi (virágok) a földi (földön lévő növények, például gabona vagy káposzta) és a földalatti világ (például hagyma, só, föld alatt kifejlődő gyökeres zöldségek) termékei között.

(Dr. Cey-Bert Róbert Gyula)

 

 

Figyelmeztetés:

Ez az ital nem minősül gyógyszereknek, így nem állíthatjuk velük kapcsolatban a "gyógyítás" szót. Ugyanakkor az elmúlt századokban folytatott kutatások, laboratóriumi, állati és emberi kísérletek, orvosok és természetgyógyászok tapasztalatai és természetesen az emberiség több évezred alatt összegyűjtött ismeretei, alátámasztják adott növények, tápanyagok megfelelő problémánkra kifejtett előnyös hatását.

A Napfény-Áldos gyümölcs-ital és nem gyógyszer, ezért a hivatalos hatósági szabályozásnak megfelelően nem állítjuk, hogy a termék betegségek kezelésére, megelőzésére és gyógyítására alkalmas. A felsorolt élettani hatások és betegségekkel kapcsolatos információk kizárólag a hatóanyagokra vonatkoznak, és nem a termékre. Az információk a fogyasztók általános tájékoztatását és az ismeretterjesztést szolgálják. Nem tekinthetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, nem helyettesíthetik szakember véleményét, a szakemberrel történő személyes megbeszélést. 

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A gyümölcs ital nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermek elől elzárva tartandó! A termék alkoholt tartalmaz! Várandósoknak nem javasolt! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!

Ez az oldal NEM WEBÁRUHÁZ! Mindössze a termékről való tájékoztatást szolgálja!

© 2016 Napfény Áldos. Minden jog fenntartva.